Van Oostende

Installatiebedrijf Van Oostende werd in 1938 opgericht door Joh. van Oostende. Johan was een hoef- en kachelsmid. Na De Ramp in 1953 begon hij ook steeds meer loodgieterwerk aan te nemen. Zoon Jaap was 14 jaar toen hij in de zaak kwam werken. Er werd toen ook begonnen met de reparatie van landbouwmachines.

In 1965 nam Jaap de zaak over en begon samen met een knechtje ook werk voor de woningbouw uit te voeren. Met de komst van het aardgas op Goeree-Overflakkee in 1970 brak een drukke tijd voor het bedrijf aan: nieuwe kachels, fornuizen en geisers werden geïnstalleerd. Het aanleggen van centrale verwarming en dakbedekking behoorden nu ook tot de werkzaamheden. Ook werden nog steeds nieuwbouwprojecten gerealiseerd.

In 1982 kwam Hans in de zaak en vader en zoon werden een hecht team. De zaak floreerde als nooit tevoren. In 2004 nam Hans het bedrijf van zijn vader over. Sinds 2007 is Installatiebedrijf Van Oostende erkend als leerbedrijf en in september 2011 kwam zoon John het bedrijf versterken.